Kävimme aamu-uinnilla hotellin pyöreässä altaassa. Vieressä olevaan 40 asteiseen jacuzziin olisimme voineet jäädä pidemmäksikin aikaa.

608 Jacuzzi

Meidän pulikoidessa, Heidi ja Nata nauttivat ylellistä aamiaista.

Meidän pulikoidessa, Heidi ja Nata nauttivat ylellistä aamiaista.

Sitten oli vuorossa pakkaamiset. Onneksi Antilla oli melkein tyhjä matkalaukku niin sain sinne osan pursuavista vaatteistani. Nata oli käynyt shoppaamassa oman ukulelen, se oli kaunis. Kirjauduttuamme ulos, istuimme vielä lobbyn sohvalla ja hyödynsimme hotellin nettiä. Hotellin kissa tuli pyytämään rapsuja meiltä.

Hotellin kisu.

Hotellin kisu.

Kävimme Lemongrass-ravintolassa lounaalla. Alkupalaksi oli kirkas keitto, jossa lillui tofupaloja ja sieniä. Ja lounaan jälkeen kiireen vilkkaa lentoasemalle ja auton palautukseen. Käsimatkatavara sai painaa vain 16 paunaa (7,3 kg) ja minun reppu painoi 28 paunaa. Jälleen selvittiin painavien tavaroiden jakamisella kaverien reppuihin. Puolillaan reppuni painoi 15 paunaa ja tuntui aivan liian kevyeltä selässä. Ainahan minun reppu on liian painava, mutta yleensä sitä ei lähtöselvityksessä punnita. Minulla oli myös liian monta käsimatkatavaraa kun repun lisäksi oli kameralaukku, ipukassi ja ylimääräinen kangaslaukku. No siitäkin selvittiin niin, että Antti ikään kuin otti huostaansa osan. Pienillä lentokoneilla ja lyhyillä lennoilla on joskus näin tarkkaa. Mannerten välisillä lennoilla käsimatkatavaroiden määrästä harvemmin on valitettu, vaikka periaatteessa saisi olla vain kaksi. Läpivalaisussa reppuni joutui tarkempaan tarkasteluun. Siellä oli kuulemma epämääräistä metallia, joka paljastui kotiavaimekseni. No huh huh…. Ei ole Big Islandilta lähtö helppoa. Ja mikä aina ärsyttää kun läpivalaisussa reppu tongitaan perin pohjin. Jos virkailija yrittää pakata tavarat reppuun takaisin. Siitä ei tule ikinä mitään. Tavarat menevät aivan väärään järjestykseen. Minulla ainakin tavaroilla on ihan ehdoton pakkausjärjestys ja lokero, johon ne kuuluvat. Portilla odotellessa sain omat tavarani Antin ja Heidin repuista. Oma reppuni oli taas oma tyytyväinen pullea itsensä, hih.

Island Air – hyrräkone laskeutui Konan kentälle ja pian pääsimme nousemaan sisään. Lensimme Mauin Kahuluin kautta. Siellä jouduimme odottamaan tunnin kentällä koneessa ennen kuin pääsimme jatkamaan matkaa Kaua’ille. Ylitimme Moloka’in ja O’ahun. Bongasimme ikkunasta Papohaku Beachin ja Honolulun lentäessämme Hawaiin saariryhmän vanhempaan osaan. (Big Islandin ollessa nuorin ja edelleen pinta-alaa kasvava saari.)

Welcome to Kaua'i The Garden Island

Welcome to Kaua’i The Garden Island

Lihueen laskeuduttuamme nappasimme hihnalla köllöttelevät matkalaukkumme ja keräsimme kasan aktiviteettiesitteitä mukaamme. Avisin autovuokraamosta saimme vuokrattua harmaan Nissan Altiman (sama kuin Big Islandilla). 10 päivän autovuokra maksoi 700 €. Hotelliimme Banyan Harboriin osasimme sattumalta ajaa ilman karttaan vilkaisua. Matkaa oli vain 5 minuuttia. Saimme vierekkäiset RCI lomaosakehuoneistot. Tilaa oli kahdelle todella reilusti (kaksi makuuhuonetta ja olohuone + keittiö) kahdessa kerroksessa, olisimme kaikki neljä mahtuneet yhteen kämppään. Lähdimme pian autolla ruokakauppaan. Seikkailimme isossa marketissa tunnin. Oli mahtavaa ostaa paljon ruokaa kun käytössämme oli iso jääkaappi ja pakastin. Illalla söimme jälkkäriksi pakastimeen ostettuja minttusuklaasandwich-jätskejä.

Olohuone

Olohuone

Kylpyhuone kahdella lavuaarilla.

Kylpyhuone kahdella lavuaarilla.

Share: