Herätys klo 6.30 oli meille vähän liian aikainen. Aamupalaksi söimme pikaisesti sämpylät. Ehdimme kuitenkin hyvin puoli yhdeksäksi Ali’i Kayaksin receptioniin. Saimme sieltä retken ajaksi ison vesitiiviin repun, jonne pystyimme laittamaan kaikki tavaramme. Sitten vesikengät jalkaan. 12 turistin porukkaa opasti nuori mukava mies, Kahi. Hän ajoi meidät minibussilla Wailuan rantaan, jossa saimme nopean opastuksen kajakkimelontaa varten ja sitten vain kahden hengen kajakkeihin ja melomaan. Kajakit olivat hyvin vakaita, koska ne oli tehty merellä melomista varten. Meloimme Wailuan yläjuoksuun. Maisema oli kauniin metsäistä. Ohitimme pienen Nounou-vuoren nyppylän, jonka takana kohoaa Mount Wai Ale Ale, maailman sateisin paikka, jonka huippua ei yleensä sen vuoksi näe. Yritin muistella meidän opettelemaa Kunihi Ka Mauna – chanttiä, jossa puhutaan Wailuasta, Nounousta ja Wai Ale Alesta.

Wailua River

Wailua River

710 Wailua RiverWailua alkoi mutkitella ja kaventua rannassa olevan metsän tihetessä lähes sademetsäksi. Puut kurkottelivat jokeen. Melomista oli kaksi mailia kunnes olimme perillä. Joki mataloitui siinä kohdassa ja sen pystyi ylittämään kävellen. Olimme tulleet metsään, josa lähdimme kävelemään joen vartta pitkin.718 Wailua RiverOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oppaamme esitteli meille kävelevät puut. Niiden runko haarautuu alaosasta moneksi ”jalaksi”, tka vuosien aikana vievät puuta vettä kohti. Lila Ka’ili-kukka maistui ihan herkkusienelle.

Käärmepuu

Käärmepuu

Mailin kävelemisen jälkeen tuimme Uluwehi-putoukselle, josta vesi virtasi Wailuaan. Kivikkoiseen altaaseen oli mentävä varovasti. Vesi oli raikkaan viileää. Ihan vesiputouksen alle menemistä opas ei suositellut. Sieltä putoilee joskus isojakin kiviä alas.

Uluwehi Falls

Uluwehi Falls

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPutouksen vieressä oli niin kiva lillua, että meille tuli lopulta vähän kiire syödä banaanit ja suklaapatukat paluumatkaa varten. Olimme porukan viimeiset. Paluumatkalla metsässä etsin sopivaa pissauspaikkaa ja puskaan oli pissattava niin kova oli vessahätä.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nousimme takaisin kanootteihin ja aloimme melomaan takaisin. Kilaaja-törmäilijätädit yrittivät taas ohitella, mutta törmäsivät pian rantapuiden oksiin. Leveämmä osuudella melominen kävi raskaammaksi vastavirran takia. Se kävi jo ihan kunnon urheilusuorituksesta. Jatkoin chantin muistelemista ja muistin sen pian lähes kokonaan.

787 Wailua RiverKunihi Ka Mauna I ka la i e
O Wai Ale Ale la i Wailua
Huki a ela i ka lani
Ka Papa au wai o ka waikini
Aia a ela e nounou
Nalo ka ipu ha’a

Vastaan tuli Stand Up Paddle – melojia. Yhdellä oli mukana pikkukoira. Näytti sekin kivalta, mutta aika vaikealta.779 Wailua River

Rannassa kanootit kerättiin peräkärryyn ja palasimme Ali’i kayaks – firman luo. Ajoimme lounaalle KFC:hen, ska Antti ei ollut koskaan käynyt siellä ja sinne ehkä kehtasi mennä vähän märissä pöksyissä. Kana-aterian jälkeen ajoimme takaisin Po’ipuun ja hotelliin pienille päiväunille.

Tie Koloaan ja Po'ipuun

Tie Koloaan ja Po’ipuun

Iltapäivällä menimme biitsille. Ennen veteen menoa teimme pientä tahitikuvausta kaislahameessa ja cocoissa. Se olikin hirmuisen hauskaa vaikka ohikulkijat varmaan katsoivat pitkään.805 Po'ipu Beach813 Po'ipu Beach

Meressä pyörittyämme ja Antin pyörittyä aika kauan menimme suihkun kautta allasalueen jacuzziin. Rannalla oli ehtinyt tulla vähän kylmä ja jacuzzi oli ihanan kuuma. Iltapalamme huoneessa oli nachoja salsalla, miniporkkania ja suklaacookeja.

 

Share: