Pakkasimme eväät autoon ja lähdimme ajamaan rannan suuntaisesti Kaua’in eteläpuolella. Waimea-joen ylitettyämme ajoimme sisämaahan, jossa tie alkoi loivasti ja välillä jyrkemmin nousta. Karu vuoristomaisema kehittyi oikealle puolellemme. Radiossa soi taas hawaiilainen reggae. Anuhean ”Higher than the Clouds” on yksi lempparimme.

Olimme 3400 feetin korkeudessa kun ajoimme parkkiin Waimea Canyon Lookoutille. Lookoutilta oli upea maisema alas Waimea kanjoniin. Oikeastaan siellä oli neljä kanjonia, entistä joen uomaa. Pohjalta kanjoni oli vehreä, ylöspäin noustessa puusto harveni karuksi ja alta paljastui punertava maa.842 Waimea Canyon845 Waimea Canyon

Waimea Canyon

Waimea Canyon

Jatkoimme matkaa Koke’e State Parkiin. Koke’en picnic-alueella söimme eväitä. Isoa nurmikenttää reunusti havupuinen metsä. Ilmasto oli viileä. Kukot tepastelivat myös täällä vapaana.

Koke'e Picnic Area

Koke’e Picnic Area

Jatkoimme Kalalau Lookoutille, josta olisi ollut maisema Na Pali Coastin taakse, mutta me emme nähneet mitään, koska sumu peitti näkyvyyden tehokkaasti.

Kalalau Lookout. Jotain nähtävää jäi seuraavalle Kaua'in reissulle.

Kalalau Lookout. Jotain nähtävää jäi seuraavalle Kaua’in reissulle.

Laskeutuassamme Meren pinnan tasoon Waimean pieneen kaupunkiin, näimme naapurisaaren. Arvelin sen olevan Ni’ihau. Waimeassa söimme lounaan steak housessa.887 Kohti rannikkoa

Palasimme Po’ipuun ja loppupäivän vietimme biitsillä aalloissa ja kirjaa lukien. Ranta oli melkein autio. Auringon laskettua siirryimme altaaseen, jossa tuli pian kylmä. Jacuzzi oli ihanan kuuma ja tyhjillään. Pulahdimme sinne… oi fantastista ja ihan kahdestaan.906  Po'ipu Beach

Sheraton Pool

Sheraton Pool

Sheraton Jacuzzi

Sheraton Jacuzzi

Share: