Aamupalaa nautimme Subwayssa. Patongin tilaaminen oli hiukan haastavampaa kuin Suomessa, ensinnäkin jonon päätä oli vaikea löytää ja tilaamismekanismi oli erilainen. Mutta anyway hyvät kanasubit saatiin. Waikikin Loco Boutiquesta shoppasin viininpunaiset valkohibiscuiset biksut.DSC_0159

Kalakaualla oli entisen kuningas akmehamehan jälkeläisten paraati eli torvisoittajia ja kuninkaallisten jälkeläisiä kulki riveissä Kalakauaa, jokunen hevosen selässä.

Kalakauan Kamehameha-paraati

Kalakauan Kamehameha-paraati

Kalakaua Avenue

Kalakaua Avenue

Kävelimme kohti Ala Moanaa ja Honolulun keskustaa. Saratogalta löysimme postin, josta viimein saimme postimerkit käsiimme kortteja varten. Olimme kuumimpaan aikaan päivästä liikkeellä. Viileä posti oli kiva levähdyspaikka. Hilton Hawaiian Village oli Waikikin toisella laidalla. Sen edessä oli hieno hulatanssijapatsas.

Hulapatsas

Hulapatsas

Ala Moanaan päästyämme olimme niin kuumissamme, että viilensimme ensin itseämme Macy’s tavaratalossa. Alakerran lavalla oli hulaesitys menossa. Ecko-vaatekaupasta Antti osti kahdet shortsit. Jatkoimme matkaa Ala Moana Bulevardia pitkin. Seuraa etappimme oli Na Mea Hawaii – Native Books. Siellä oli kirjoja Polynesiasta ja muualta Tyyneltämereltä, olin ihan taivaassa. Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin ostamaan kirjat Pacific Island Legends – Tales from Micronesia, Melanesia, Polynesia and Australia, Motu Tapu – Stories of the South Pacific ja Hawaiian-English Dictionary.

Antti oli varmistunut tatuointiasiasta. Kapiolani Avenuen Soul Signature Tattoosta Antti sai varattua ajan puolentoista viikon päähän. Kapiolani Avenue on pitkä ja olimme jo aika väsyneitä sen tarpomiseen kunnes olimme taas Ala Moanassa ja suuntasimme heti Foodcourtiin Panda Expressiin nuudeliaterialle. Kun aurinko laski, käveleminen takaisin Waikikiin ja sen toiseen päähän hotelliin ei ollt enää niin uuvuttavaa. Cheesecake Factorystä olisin ostanut kakkupalasen, mutta sinne oli mahdottoman pitkä jono. Menimme sitten crepes-kahilaan hotellimme lähellä. Juustokakkua, mansikoita ja kermavaahtoa lettuun käärittynä, mielenkiintoinen yhdistelmä. Ostin Antille Paavo Pesusieni-pyyhkeen, jota olin ihaillut jo viime kerralla Waikikilla.

Share: