Heräsimme pitkään nukkuneina aurinkoiseen päivään. Vähän blogijuttuja aamulla ja paahtista parvekkeella. Lähdimme viettämään päivää Sydneyn keskustassa kun työssä käyvät olivat jo aloittamassa lounastaukoa. Mutta lomallahan me olemme. Pitt Streetillä tulivat vastaan mm. kaupat Billabong ja Quiksilver. Ne on aina tsekattava läpi. Tällä kertaa sieltä löytyi vain minulle yksi musta aletoppi. Kävelimme kohti Sydneyssä kävijän kliseisiä must see –kohteita eli Oopperataloa ja Harbour Bridgeä. Botanical Gardensissa oli hyvä hengähtää keskustan ihmisvilinää ja löytyihän sieltä kaksi hyvin kirjavaa lintua ehkä harjoittelemassa parittelua. Botanical Gardens näytti olevan juoksijoiden ja nurtsilla lepäilijöiden suosiossa. Puistoalueen takaa paljastui tuttu Oopperatalo. Istuimme sen portaille chillaamaan ja toki talosta oli muutama kuvakin otettava.

Parvekenäkymä

Parvekenäkymä

DSC_0937DSC_0944

Oopperatalon portailla

Oopperatalon portailla

DSC_0971Kävimme sisällä vessassa ja kiersimme talon toiselle puolelle. Muutama kuva Harbour Bridgestä ja matka jatkui Circular Quaylle etsimään ravintolaa. Liquid Shopista Antti osti kaksi aussiolutta, Tasmanialainen James Boag’s premium lager ja Pure Gold. Italialainen Rossini-ravintola näytti olevan budjetillemme sopiva. Siellä saimme matkan herkullisimman pasta-aterian. Pennepastaa, paistettua lohisuikaletta, pähkinäpestoa ja graavilohikiehkura päällä. Anttikin söi raa’an lohen. Hän sanoi, että pastan päällä lämmitettynä raaka lohi ei ole niin paha kuin kylmä raaka kala. Blueberry cheesecake oli minun tämän päivän herkku, Antti valitsi suklaakakun palan, joka maistui nutellalle.DSC_0974DSC_0980

Jatkoimme shoppailua souvenirshopissa ostamalla käsin maalatun mustan viinipidikkeen. Pitt Streetin Westfield-moolista emme löytäneet mitään ostettavaa, vaikka kävimme meille uudessa tuttavuudessa Surf Dive ’n Ski. Tavaratalo Meyer ei myöskään lykästänyt. Huomenna on uusi shoppailupäivä.

Aussioluet

Aussioluet

Illalla kävimme hotellin ulkoilmauima-altaassa, joka oli onneksi lämmitetty. Siellä oli myös sauna, mutta se oli otettu pois päältä, joten itseni lämmittääkseni pulahdin huoneeseen päästyämme ammeeseen kuumaan kylpyyn.

Share: