Oli hienoa herätä pirteänä puoli kahdeksalta Milan aamuruokailuun. Aamupäivä meni tulevien päivien ohjelmaa miettiessä. Vaikka olimmekin retkiä suunnitelleet jo etukäteen niin taas oli ollut syksyllä olevinaan niin kiire, ettemme olleet ehtineet päättää niitä loppuun asti.

aamupuuro

aamupuuro

Tälle päivälle suunniteltiin helppoa ohjelmaa. Olin bongannut esitteestä Kiwi North –mestan Whangarein vierestä Maunusta. Sinne oli ajoa puolisen tuntia. Kiwi Northissa on kiwi-talo ja museo. Opiskelija-alennuksella niihin pääsi sisään 10 dollarilla (NZD). Talossa asuu kiwipariskunta. Kiwi, Uuden-Seelannin kansalliseläin on erilaistunut Australian strutsilinnuista. Sillä on pienet siivet, mutta se ei lennä. Hyvin territoriaalisena lintuna kiwit elävät vain kumppaninsa kanssa. Ne ovat yöeläimiä ja museon kiwien päivärytmi oli käännetty, jotta he ovat aktiivisia silloin kun ihmiset ovat siellä. Kävimme siis katsomassa kiwejä niiden yöpuuhien aikana. He olivat juuri saaneet ruokaa ja tulivat esiin. He kävivät vuorotellen imemässä pitkällä nokallaan nestettä maassa olevasta kupista. Pieneksi “pörröisen” ja vähän kömpelön näköiseksi linnuksi ne juoksivat yllättävän nopeasti. Talosta löytyi myös tuatara, ainoa matelija, joka on elänyt samaan aikaan dinosaurusten kanssa.

Kiwi

Kiwi

Tuatara

Tuatara

Jatkoimme yläkerrassa olevaan museoon. Siellä oli moan luuranko. Moa oli iso strutsilintu, jopa 3 metriä korkea. Maorit metsästivät ne sukupuuttoon. Museo oli pieni ja nopeasti katsottu. Museon pihassa oli muutama vanha talo 1800-luvulta, joista yksi oli lääkäri A.M. Clarken  koti. Se oli muutettu museoksi. Pihalta löytyi myös pieni naisvankilakoppi.dsc_0036

Mila huollettiin seuraavaksi ja kiwitalon souvenirshopissa pyörittiin jonkin aikaa. Mila ihastutti talon henkilökuntaa valloittavalla itsellänsä.

Ajoimme muutaman minuutin Whangareihin ja menimme lounaalle Killer Prawn –ravintolaan, joka oli esitteessä mainittu ja minun teki mieli rapua. Antti päätyi kuitenkin valitsemaan reilun hampparin, minä otin katkarapua enkä tilatessa oikein tiennyt mitä on tulossa. Pian eteen ilmestyi jättikulho tomaattisen ja kookoksisen näköistä kermaista lientä, josta pilkisti katkarapujen  tuntosarvet. Annokseen kuului myös keittoon dipattavaa vaaleata leipää. Ravuilla oli siis vielä päät ja pyrstöt tallella ja ne olivat isoja. Suostuttelin Antin poistamaan pelottavilta ravuilta päät. Vasta sen jälkeen ruoka maistui.

Ei lounas tässä niin pelottavalta näytä.

Ei lounas tässä niin pelottavalta näytä.

Kaupat näyttivät täälläkin menevän viideltä tai puoli kuudelta kiinni niin kuin Aussissa, joten Tuatara-souvenirpuoti jäi lyhyelle tsekkaukselle. Kotimatkalla kävimme New World –marketissa. Mm. passionsose tarttui mukaan. Nyt jo harmittelin, ettei Suomessa ole sellaista.dsc_0047

Paikallisten oluiden maistelu alkoi

Paikallisten oluiden maistelu alkoi

Illalla väsymys alkoi painaa aikaisin. Mila nukahti yöunille jo kahdeksalta ja iltapuuro jäi tekemättä hänelle. Väsymyksen kumppanina tulee helposti vilu. Täällä on viileät yöt ja taloissa ei ole minkäänlaisia eristyksiä. Iltaisin siis paleltaa ja sänky kutsuu kovasti sisäänsä.

Sijainti: Whangarei, New Zealand

 

Share: