Rauhallisen aattoaamun jälkeen lähdimme kahdeltatoista Pak’n Saveen suorittamaan ruokaostokset pariksi päiväksi. Tänään saatiin oluetkin mukaan. Mila oli mukana kassalla eikä papereita kysytty (ja passi olisi todella ollut nyt mukana). Söimme pikaisesti pakastimesta löydetyt pizzat ja lähdimme jouluaaton nähtävyyteemme 75 km:n päähän.

Koekohe Beachille oli vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu 2 NZD, joka maksettiin postilaatikon näköiseen luukkuun. Olimme toivoneet autiota biitsiä, mutta kun menimme portaat alas, näimme, että muutama muukin turisti oli tullut jouluaattona ihastelemaan biitsin isoja pyöreitä kiviä, joiden halkaisija oli jopa 2 metriä. En antanut ihmisten häiritä, ei niitä niin paljon ollut. Anttia ne vähän häiritsivät.

Kivipalloja oli pari rykelmää ja sitten oli yksittäisiä. Rykelmät keräsivät eniten ihmisiä, varsinkin japanilaisia, joita tuli bussilastillinen vähäksi aikaa. Mila oli suloinen uudessa tonttupipossaan. Yksi täti tuli kuvaamaan minua ja Milaa kivellä. Mila sulatti japanilaistätien sydämet, he tulivat kuvaamaan Milaa vielä pari kertaa uudestaan.

Moeraki Boulders

Moeraki Boulders

dsc_0631dsc_0644Taivas oli pilvetön ja meri kaunis. Minä nautin kivillä chillailusta. Meri huuhtoi osaa kivistä, osa olivat nyt täysin kuivalla hiekalla. Osa keräsivät pientä lammikkoa ympärilleen huuhtoutuvasta vedestä. Aurinko lämmitti sen verran, että biksuissa ja pareossa tarkeni loistavasti.dsc_0709

Mila osaa hurmata.

Mila osaa hurmata.

Vietimme kivillä pari tuntia. Muut turistit olivat vähentyneet kun me lähdimme. Lähtiessä näimme jonkun merinisäkkään uivan meressä. Se näytti delfiiniltä, mutta oli todella lähellä rantaa. Tulimme siihen tulokseen, että se oli hylje. Tulimme aattoillaksi kotiin. Minä keitin perunat ja tein niistä yksinkertaisen kahden hengen laatikon (jos nyt 1,5 kg:stä perunaa tulee kahdelle).

Mila söi iltapalapuuronsa ja laitoimme hänet nukkumaan yhdeksän aikaan. Muutaman vastalauseen jälkeen Mila asettui jouluyön unille. Meidän joulupöydässä oli perunalaatikko, nautapihvit ja tomaattia, yksinkertaista, mutta hyvää. Joulumusa teki joulun ja Antillekin tuli vihdoin joulumieli. Jälkkäriksi olimme ostaneet suklaakakun, jonka kanssa laitoin passionkastiketta ja pari guyliam-suklaata. Loppuillaksi murusen nukkuessa asetuimme viinilasin ääreen sohvalle niin kuin aikuiset. Antti laittoi sähkötakan päälle. Meillä oli sitten kaksi takkaa, sähköinen ja TV:n joulumusatakka.

Jouluaaton ruokapöytä

Jouluaaton ruokapöytä

dsc_0718

Kaksi takkaa ja viiniä

Kaksi takkaa ja viiniä

Sijainti: Dunedin, New Zealand

Share: