Keitä olemme

vihki_1750

Aloha!

Nimeni on Minna Mäntysalo ja olen 33-vuotias. Olen ammatiltani kätilö/sairaanhoitaja ja juuri valmistumassa  biologiksi, genetiikan pääaineesta.

Olen matkustellut vanhempieni kanssa puolen vuoden iästä lähtien. 11-vuotiaana olin käynyt 50 maassa. Tämän jälkeen maita alettiin toden teolla keräilemään ja 15-vuotiaana kävin sadannessa maassani, joka on Tonga. Maabongaus on viime vuosina laantunut kun en matkusta enää yleensä vanhempieni kanssa. Nykyisin matkustan aviomieheni Antin kanssa. Keskitymme maabongauksen sijasta kiinnostaviin kohteisiin ja paikan päällä tehtäviin aktiviteetteihin. Silti uusi maa silloin tällöin on kiva saada ”kokoelmaan”.

Matkailun lisäksi minulla on kaksi rakasta harrastusta, jotka kivasti liittyvät matkailuharrastukseeni. Osaltaan matkailun innoittamana aloitin havaijilaisen hulan tanssimisen vuonna 2007. Pian pääsin esiintyvään tanssiryhmään. Tanssiryhmämme on nykyisin nimeltään Tahiti ’Oa ’Oa ja tanssimme polynesialaisia tansseja, lähinnä tahitilaista tanssia ja havaijilaista hulaa. Joitakin tansseja on myös Cookinsaarilta ja Pääsiäissaarelta.

Toinen, ehkä vähemmän matkailuun liittyvä, harrastus on burmakissojen kasvatus äitini kanssa. Olemme kasvattaneet vuodesta 2000 lähtien. 12 pentuetta on maailmalla. Osa pennuista on tietysti jäänyt meille. Tällä hetkellä meillä on viisi aikuista naarasta ja yksi uros. Vanhemmiltani löytyy kuusi aikuista burmaa. Olemme jo monta vuotta antaneet kasvateillemme tahitin ja havaijin kielisiä nimiä. Tarkoituksenamme oli laajentaa myös muihin kieliin ja maihin, mutta vielä emme ole sitä tehneet. Tämänkin harrastuksen voi siis liittää matkailuun. Lisäksi perheeseemme kuului lapinkoira 15 vuoden ajan.

Lempikohteitani maailmalla ovat Australia ja Tyynenmeren saaret. Sinne on jäänyt osa minusta ja sinne on päästävä aina uudestaan.

Olen kirjoittanut päiväkirjaa 10-vuotiaasta lähtien, erityisesti matkoillamme. Perinteisiä päiväkirjoja on kertynyt kaappiin yhteensä 55. Vuonna 2014 päätin siirtyä nykyaikaan. Matkablogini rakentuu päiväkirjan tyyliin ja siten korvaa entisen päiväkirjan kirjoittamisen matkojen osalta.

Mieheni Antti on 32-vuotias psykologi. Teimme ensimmäisen yhteisen matkan vuonna 2012 Hawaiille, joka oli myös minun tanssiopintomatkani ja meidän kihlautumismatka. Sen jälkeen yhteisiä hienoja matkoja ja elämyksiä on koettu joka vuosi, upein niistä häämatkamme vuonna 2015. Kesäkuussa 2016 matkailutiimiimme liittyi tyttäremme Mila. Joitakin rajoituksia perhematkailu toki asettaa, mutta unelmistamme emme tingi ja matkailusuunnitelmia on tiedossa moneksi vuodeksi eteen päin.